•  

”En pysty suoriutumaan enää kohta töistäni kun joka paikkaan särkee ja en saa unta ja jään miettimään tuleeko se uni kohta. Olen todella väsynyt töiden jälkeen ja tuntuu ettei palaudu.”

Terveys ei jakaannu tasaisesti

Terveys yrityksissä ei valitettavasti jakaannu tasaisesti vaan ajan mittaan osalle henkilöistä kasaantuu riskitekijöitä ja sairauksia, mitkä entisestään haittaavat mahdollisuuksia ja voimavaroja huolehtia itsestään. Syntyy kierre mitä on hankala taittaa ja työpäivät vievät entistä enemmän voimavaroja.

n. 10 %:lla työntekijöistä on kasaantunut useampia riskitekijöitä ja he ovat poissa töistä sairauden vuoksi keskimäärin yli 20 pv vuodessa.

7 vuotta

Polku varhaisista merkeistä työkyvyttömyys­eläkkeelle on yleensä pitkä. Eläkkeelle jäätäessä sairaus on kestänyt keskimäärin 7 vuotta.

 


Terveysvalmennuksella tuetaan tuloksekkaasti terveyttä ja työkykyä

Terveysvalmennus on varhaista kuntoutusta, joka on suunniteltu henkilöille joille on kasaantunut useampia terveysriskejä. Se on yrityksen ja työterveyshuollon vaikuttava työkalu nopeaan ja yksilölähtöiseen työkyvyn tukemiseen. Terveysvalmennus voidaan toteuttaa valtakunnallisesti ajasta ja paikasta riippumatta ja yksi henkilö kerrallaan.
 

Nopea ja helppo ottaa käyttöön

Terveysvalmennukseen voi lähteä mukaan yksi henkilö kerrallaan. Ensimmäinen työntekijä voi aloittaa valmennuksen 7 pv kuluttua yrityksen päätöksestä. Hinnoittelu on yksinkertainen – maksatte vain mukaan lähteneiden henkilöiden määrän mukaan.

Osana yrityksen arkea

Kriteerit kohderyhmän tunnistamiselle ja ohjaus valmennukseen on osa arkea. Ei kankeita hakuprosesseja. Yhdessä sovittujen kriteerien perusteella työterveyshuolto, esimies tai henkilöstöhallinto tarjoaa mahdollisuutta työntekijälle - ilmoittaminen tapahtuu sähköisesti ja terveysvalmennus alkaa 24 tunnin sisällä.

Tulokset koko ajan tiedossa

Terveysvalmennuksen tuloksellisuutta mitataan jatkuvasti ja yritys saa kolmen kuukauden välein raportin vaikuttavuudesta sekä terveystuloksina, että euroina. Lisäksi yritys saa kuukausittain raportin valmennuksen etenemisestä.

Tulostakuu

Mikäli asetetuissa terveysmittareissa ei ole tapahtunut kehitystä, jatkuu valmennus henkilön niin halutessa toisen jakson ajan. Terveysvalmennuksen hinta voidaan myös sitoa saavutettuihin tuloksiin.

Hyöty yritykselle

Terveysvalmennuksen avulla työntekijä saavuttaa terveemmän arjen ja kohentunut terveys vaikuttaa positiivisesti sekä työn tekemiseen, että myös terveyskustannuksiin. Raportoimme jatkuvasti tuloksista, joten tiedätte koko ajan missä mennään - kuukauden välein saatte raportin valmennuksen etenemisestä sekä kolmen kuukauden välein raportin vaikuttavuudesta niin terveystuloksina, kuin euroinakin.
 

Säästöä terveyskustannuksista

Keskimääräinen laskennallinen säästö on + 1 215 €

Kohentunut terveys

Keskimäärin koettu terveys on kohentunut + 12 %

Kohentunut työkyky

Keskimäärin työkyky on kohentunut + 8 %

Positiivinen työnantajakuva

Keskimääräinen palaute valmennuksesta on 8,6
(asteikolla 0-10).

 
 •  

"Painoa on tullut parikymmentä kiloa ja työterveyshuollossa todettu verenpainetta ja alkava nivelrikko. Työvuosiakin on vielä jäljellä ja pitäisi jaksaa vielä toistakymmentä vuotta. Nyt mun on pakko tehdä tälle jotain."

Osana työntekijän arkea

Terveysvalmennus keskittyy terveyden ja työkyvyn edistämiseen arjen tapoja kehittämällä. Jokainen valmennus on yksilöllinen ja ratkaisut tehdään henkilön itsensä kautta. Lähtökohtana on työn tekemisen edellytysten kehittäminen ja muutos toteutetaan siellä missä sitä tarvitaan - eli henkilön arjessa ja työympäristössä.

< 24h

Nopea tuki - valmennus lähtee liikkeelle alle 24 tunnin kuluessa ilmoittautumisesta yksi henkilö kerrallaan. Ei kankeita hakuprosesseja, vaan osana normaalia arkea.

< 7pv

Säännöllistä toimintaa ja arjen tapojen ohjausta – terveysvalmentajan kanssa viikoittainen yhteydenpito ja jatkuva tuki.

6+6kk

Valmennuksen intensiivijakso kestää 6 kuukautta ja seurantajakso 6 kuukautta. Terveysvalmentajan tuki jatkuu myös varsinaisen valmennuksen jälkeen.


Terveysvalmennuksen sisältö

 • Kesto 6 + 6 kuukautta
 • Terveysvalmentajana toimii kokenut terveydenhuollon ammattilainen
 • Henkilökohtainen jatkuvasti päivittyvä terveyssuunnitelma
 • Kolme pitkää valmennuskeskustelua
 • Viikoittainen yhteydenpito puhelimitse ja tekstiviestein
 • Oman terveysvalmentajan valmennusvideot 11 kpl
 • Henkilökohtainen raportti tilanteesta ja kehityksestä 5 kpl
 • Sähköinen terveyden seurannan työkalu
 • Terveys- ja hyvinvointivinkit Prevenia - kanavien ja kuukausikirjeen kautta
 • Jatkuva tuki myös valmennuksen jälkeen
 • Valmennus joustaa henkilön tilanteen mukaan
 
 •  

”Mä olen nyt tajunnut, et tää on musta itsestä kiinni. Ei tätä muut tee mun puolesta.”

Hyöty osallistujalle

Välitön aloitus

Autamme henkilöä silloin kun hän on itse siihen valmis. Terveysvalmennus lähtee liikkeelle 24 tunnin sisällä ilmoittautumisesta.

Yksilölliset ratkaisut

Vain henkilö itse on oman arkensa asiantuntija. Siksi kaikki muutokset lähtevät hänestä itsestään liikkeelle. Ei yleisiä ohjeita, vaan itse valittuja arjen tekoja.

Kokonaistilanteen huomioiminen

Elämässä kaikki vaikuttaa kaikkeen, siksi valmennuksessa osallistujan tilanne huomioidaan kokonaisuudessaan ja ratkaisut tehdään siltä pohjalta.

Jatkuva tuki

Meillä ei jää ongelmien kanssa yksin. Terveysvalmentajan tuki on aina käytettävissä. Myös valmennuksen jälkeen.

Helppous

Kaikilla on mahdollisuus osallistua valmennukseen ja se ei vie paljoa aikaa. Valmennus tapahtuu omien voimavarojen ja arjen perusteella.

Varmat tulokset

Lupaamme, että kaikki valmennukseen osallistuvat saavuttavat positiivisia tuloksia.


Hyöty eri tahoille

Osallistuja

Osallistuja saa kaivattua henkilökohtaista tukea terveyden ja työkyvyn kehittämiseen arjessa. Parantunut työkyky turvaa henkilön elintason työiän aikana ja sen jälkeen.

Yritys

Yritys saa helposti toteutettavan työkyvyn tukemisen mallin osaksi normaalia arkea ja säästöä terveyskustannuksista. Terveysvalmennus toimii työkaluna HR:lle ja esimiehelle yksilön tukemisessa.

Esimies

Terveysasiat ovat usein vaikeita ottaa puheeksi – terveysvalmennus on konkreettinen ja positiivinen keino auttaa työntekijää kehittämään terveyttä ja työkykyään. Terveysvalmennus ei kuormita arkea.

Työterveyshuolto

Terveysvalmennus auttaa saavuttamaan parempia tuloksia yksilön työkyvyn tukemisessa. Kosketus henkilöön säilyy koko prosessin ajan ja työterveyshuolto näkee saavutetut tulokset.

Työeläkeyhtiö

Terveysvalmennus parantaa työkykyä ja vähentää työkyvyttömyyseläköitymisen riskiä. Terveysvalmennus vähentää työeläkekuntoutuksen tarvetta ja varmistaa työeläkemaksujen kertymän.

Yhteiskunta

Parantunut terveys säästää terveydenhuollon ja kuntoutuksen kustannuksia sekä pidentää työuria. Terveysvalmennus on myös osa yrityksen yhteiskuntavastuullisuutta.

 
 •  

”Tuntuu, että koko ihminen ois muuttunu, en olisi ikinä uskonut, että voi tuntua näin hyvältä. Jaksan paremmin töissä ja jaksan keskittyä paremmin.”

Soita asiantuntijallemme

Keskustele asiantuntijamme kanssa
 

  040 720 4847

Ota yhteyttä

Voimmeko olla avuksi? Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun 24 tunnin sisällä yhteydessä.

LÄHETÄ VIESTI

 

Ota yhteyttä:
Lähetä viesti
Soita asiantuntijallemme:
  040 720 4847

Prevenia Health Oy
Y-tunnus: 2638347-6
Rekisteriseloste

valokuvat sivuilla: Hannah Salo ja Jimi Österberg

Seuraa meitä: 
Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää
Katso videoitamme »Lue blogejamme »

LIITY KANSSAMME TERVEYDEN EDISTÄMISEN MATKALLE
Kirjoita alle sähköpostisi ja saat säännöllisesti hyödyllistä tietoa Prevenia - kanavalta (mm. blogit, webinaarit, uutiskirjeet)


Minua kiinnostaa:
Henkilökohtaisen terveyden ja tapojen edistäminen (Prevenia - kirje)
Yrityksen henkilöstön terveyden edistäminen (Prevenia - ammattilaiskirje) 

Ota yhteyttä

Nimi/Organisaatio:

Sähköposti:

Puhelin:


Kuinka voimme palvella?:


 
©2018 Prevenia Health Oy - Terveempi henkilöstö - Z-Media